AZ sleept met 10 man punt uit het vuur bij Partizan Belgrado

BSR/SOCCRATES

admin • 00:52, 20-09-2019 / Laatste Update: 22:45, 04-01-2024

In een met kinderen gevuld stadion heeft AZ donderdagavond gelijkgespeeld tegen Partizan Belgrado. De Alkmaarders sleepten na een vroege rode kaart voor Jonas Svensson met 10 een punt uit het vuur tegen de felle Serviërs: 2-2.

AZ begon voortvarend aan het duel. De ploeg van trainer Arne Slot kwam na 12 minuten al voorsprong na een aanval uit het boekje. Midtsjø verstuurde een mooie lange pass naar Idrissi, die aan de wandel kon. Hij bereikte vervolgens zijn collega Boadu, die hem weer panklaar voor de voeten van Stengs legde. Het 20-jarige talent kon niet missen en deed dat ook niet.

Rood

Maar een kwartier later verdween de glimlach van de Alkmaarse gezichten. Svensson haalde de doorgebroken Asano neer en kreeg direct de rode kaart te zien. Dat betekende dat AZ ruim een uur lang met een man minder moest spelen.

Penalty

En toen kreeg AZ vlak voor rust ook nog een pingel tegen. Voormalig NAC-spits Umar Sadiq ging gretig liggen na een duel met Wuytens en kreeg de scheidsrechter mee. Natcho schoot vervolgens raak vanaf de stip.

2e goal Natcho

Diezelfde Natcho was in minuut 61 ook verantwoordelijk voor de 2-1. Een schot van Sadiq belandde op de paal en daarna voor de voeten van de Israëliër.

Boadu redt AZ

Een achterstand en een man minder, zou dat nog wel goed komen? Ja dus. 5 minuten na Natcho's 2e treffer sloeg AZ weer toe. Boadu sprintte op de keeper af en schoof het leer onder de goalie door. De jongeling bezorgde zijn ploeg zo een lekker puntje in het 1e Europa League-duel van het seizoen!