AZ speelt als een koploper in Deventer, Yukinari Sugawara blinkt uit met assists en goal

Sjors Tanis • 21:43, 25-01-2023 / Laatste Update: 20:55, 11-12-2023

AZ is (in ieder geval tot na de wedstrijd Feyenoord - NEC) koploper van de Eredivisie. Op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer was Yukinari Sugawara de uitblinker met 2 assists én een goal: 1-4. De rechtsback uit Japan veroorzaakte ook de penalty waaruit de thuisploeg scoorde.

AZ heeft 39 punten na 18 wedstrijden in de Eredivisie. De Alkmaarders hebben een punt meer dan Feyenoord, maar de Rotterdammers hebben dus nog een duel tegoed. Go Ahead heeft 19 punten na 17 duels en staat 10e.

Spektakel na rust

AZ kwam in Deventer nauwelijks in de problemen. De ploeg van trainer Pascal Jansen domineerde en pakte na 37 minuten de leiding via spits Vangelis Pavlidis, op aangeven van Sugawara. Daar bleef het bij in de 1e helft, maar na de pauze kreeg het publiek meer doelpunten te zien.

Blij zal het grootste gedeelte van de fans niet zijn geweest met die goals. In de 57e minuut was het namelijk AZ-aanwinst Dorde Mihailovic die voor de 0-2 zorgde. Weer was de assist van Sugawara. In de 87e minuut bekroonde de Japanse rechtsback zijn uitstekende wedstrijd met een doelpunt: 0-3. Zijn rol was nog niet uitgespeeld in Deventer, want Sugawara veroorzaakte in blessuretijd een penalty. Willum Willumsson benutte het buitenkansje: 1-3. Het slotakkoord was toch voor AZ, want in de slotsecondes scoorde invaller Zico Buurmeester de 1-4.

Check hier de 0-3 van Sugawara: