AZ speelt uit tegen Partizan Belgrado in een leeg stadion

10 september 2019

Imago Sport

AZ begint volgende week aan de groepsfase van de Europa League met een uitwedstrijd bij Partizan Belgrado. Voor de fans een schitterend duel, want de tribunes in Servië kunnen kolken. KUNNEN ja, want niet tegen AZ. Door een straf van de UEFA wordt dat duel verplicht voor lege stoeltjes gespeeld.


Er zijn dus ook geen uitfans uit Alkmaar welkom in de hoofdstad van Servië. En het zit de Nederlandse supporters al niet mee. Door het instorten van het dak van het eigen AFAS Stadion speelt AZ dit hele seizoen al niet op eigen veld. Het week uit naar het stadion van ADO Den Haag en 'thuis' tegen Royal Antwerp was in Enschede.

Vuurwerk
Partizan speelde in de laatste voorronde van de Europa League tegen Molde FK ook al zonder publiek. De supporters zwaaien nogal vaak met fakkels, wat geregeld een straf opleverde.


Nederlandse clubs
Het is sowieso raak bij de Nederlandse clubs dit seizoen. AZ speelde uit bij FC Mariupol al in een ander stadion dan dat van Mariupol en ook tegen Antwerp werd er niet op de Bosuil gespeeld, maar in het Koning Boudewijn Stadion. Feyenoord moest uit bij Dinamo Tbilisi ook al in een leeg stadion spelen.