AZ-trainer Jansen rekent op Pavlidis, De Wit, Aboukhlal en Gudmundsson: ‘Ze kunnen meer dan dit’

15 september 2021

Pro Shots / Niels Boersema

AZ-trainer Pascal Jansen is er zeker van dat zijn spits Vangelis Pavlidis nog veel doelpunten voor zijn ploeg gaat maken. "Dat heeft hij bewezen bij Willem II dus daar maak ik me geen zorgen om."


Wellicht dat de van Willem II overgekomen Griekse spits donderdagavond het vizier op scherp heeft staan tegen het Deense Randers in het kader van de Conference League. AZ werkt in Denemarken de eerste groepswedstrijd van dat toernooi af. Het spel van de Alkmaarders kenmerkt zich in de laatste duels als ‘best goed’, maar de doeltreffendheid voorin ontbreekt. "Tot de laatste 20 à 25 meter voor het doel ben ik tevreden”, zo zei Jansen op het digitale persmoment. "Als we daar beter in worden komt er ook minder druk op de rest van het elftal te staan als er een doelpunt wordt geïncasseerd. Pavlidis miste tegen Celtic en tegen Heerenveen en PSV grote kansen maar hij werkt hard om dat in de toekomst te voorkomen."

'Meer goals dan ze nu hebben laten zien'
Door de 5 vertrokken basisspelers heeft AZ deze transferzomer een hoop doelpunten ingeleverd. "Dat is een feit”, zegt Jansen. "Myron Boadu maakte bijvoorbeeld veel goals, maar Teun Koopmeiners was als middenvelder helemaal uitzonderlijk. Ik denk dat van de huidige selectie Albert Gudmundsson, Dani de Wit en Zakaria Aboukhlal meer goals kunnen maken dan ze tot nu toe hebben laten zien. En de eerder genoemde Pavlidis dus."