AZ vergeet naast koploper Ajax te komen na nederlaag in Twente

BSR

Sjors Tanis • 21:22, 15-02-2020 / Laatste Update: 18:09, 07-01-2024

AZ had voor minstens een dag naast koploper Ajax kunnen komen in de Eredivisie, maar de ploeg van trainer Arne Slot verloor met 2-0 op bezoek bij FC Twente. De 'Tukkers' stijgen dankzij de zege op de nummer 2 naar plek 12.

AZ blijft 2e met 47 punten na 22 wedstrijden, Twente heeft 20 punten minder.

Doelpunten voor rust

Bij de bezoekers uit Alkmaar lukten aanvallend bijzonder weinig. FC Twente was voor rust juist 2 keer trefzeker: Giorgi Aburjania zette de thuisploeg na 25 minuten op 1-0 en 5 minuten later verdubbelde Quincy Menig de score. AZ probeerde die achterstand in de 2e helft nog te repareren, maar tevergeefs. Twente kreeg zelfs kansen op meer, maar doelman Marco Bizot zorgde ervoor dat het 'slechts' 2-0 bleef in de Grolsch Veste.

Koploper Ajax kan het gat met AZ weer vergroten tot 6 punten als de ploeg van trainer Erik ten Hag zondag (14.30 uur) hekkensluiter RKC Waalwijk verslaat.