AZ verslikt zich in Heerenveen na doelpuntrijke voetbalavond

BSR Agency

admin • 22:24, 19-10-2019 / Laatste Update: 14:20, 05-01-2024

AZ heeft tijdens de interlandperiode vast genoeg tijd gehad om tegenstander SC Heerenveen op videobeelden te bekijken, maar toch lieten de Alkmaarders zich verrassen. Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd met een vroeg doelpunt en wist de klus op bezoek bij AZ, in Den Haag, ook af te maken met 2-4.

Al na 7 minuten stonden de Friezen op 0-1 door een doelpunt van Sven Botman. Ron Vlaar maakte na ruim een half uur de 1-1, maar Rodney Kongolo zorgde 5 minuten later weer voor de 1-2. Vlak voor rust werd het zelfs 1-3 door Jens Odgaard.

Stengs geeft AZ weer hoop, Koopmeiners gooit eigen glazen in

Vlak na rust was het Calvin Stengs met de 2-3, zo kreeg AZ toch weer wat hoop op een goed resultaat. Maar een eigen doelpunt van Teun Koopmeiners gooide roet in het eten.

Door het verlies van AZ kan Vitesse later op de zaterdagavond de nieuwe nummer 3 van de competitie worden. AZ staat nu op 20 punten uit 10 wedstrijden en Vitesse op 20 punten uit 9 wedstrijden.