AZ voert druk op Ajax op door winst bij Excelsior

Pro Shots / Dennis Wielders

admin • 22:20, 03-03-2018 / Laatste Update: 16:38, 08-01-2024

AZ heeft zaterdagavond met goed voetbal Excelsior met 1-2 weten te verslaan. De Kralingers verloren sinds december al geen thuisduel meer, maar konden vandaag niet genoeg weerstand bieden aan de nummer 3 van de Eredivisie.

De Alkmaarders kwamen op voorsprong met hulp van de Excelsior-doelman Theo Zwarthoed. De Volendammer verwerkte een inzet van Alireza Jahanbakhsh slecht waardoor de thuisploeg op achterstand kwam. Maar collega-doelman Bizot moest aan de andere kant van het veld nog een paar keer optreden.

Voor rust viel echter al de beslissing in het voordeel van AZ. Pantelis Hatzidiakos stuurde Jahanbakhsh weg. De aanvaller had geen problemen met Zwarthoed en zette zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong.

Tegentreffer

Na rust deed AZ rustiger aan, en liep daardoor ook tegen een tegendoelpunt aan. Voormalig AZ-speler Ali Messaoud rondde met nog een klein halfuur te gaan een fraaie aanval af. Even voor dat doelpunt gaf Excelsior al een waarschuwing af en moest zelfs AZ-spits Weghorst reddend optreden op de doellijn. In de slotfase vocht Excelsior nog om een punt uit de wedstrijd te slepen, maar ze konden de verdediging van de Alkmaarders niet meer breken.

AZ kan door de overwinning op Excelsior morgen relaxed het duel van Ajax-Vitesse van morgen bekijken. De Alkmaarders staan nog maar 2 punten achter op Ajax.