AZ wint in kletsnat Sittard met geflatteerde cijfers

Pro Shots / Joep Leenen

admin • 21:23, 07-12-2018 / Laatste Update: 09:04, 05-01-2024

AZ heeft zich goed hersteld van de pijnlijke nederlaag van vorige week thuis tegen Willem II. De ploeg van John van den Brom won met 0-3 bij Fortuna Sittard. Toch hadden de Alkmaarders het lange tijd lastig met de Limburgers, die veel kansen onbenut lieten.

Kans op kans

De start was in ieder geval wel volledig voor AZ. Na een splijtende aanval scoorde Mats Seuntjens na een kleine 12 minuten de 0-1. Op een kletsnatte grasmat in Zuid-Limburg kwam Fortuna er vaak genoeg goed uit, maar scoren lukte de ploeg maar niet. Aan het begin van de 2de helft lukte het de Griek Lazaros Lamprou zelfs niet om zo'n beetje op de doellijn een bal binnen te werken.

Toen Idrissi na dik een uur spelen de 0-2 maakte uit een counter was alle Limburgse hoop wel verdwenen. Uiteindelijk zorgde Guus Til met een zeer fraaie treffer voor de 3de Alkmaarse goal.