B-keus Ajax speelt gelijk tegen Flamengo, maar verliest pingels

admin • 07:36, 11-01-2019 / Laatste Update: 09:51, 15-01-2024

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van de Florida Cup tegen het Braziliaanse Flamengo met 2-2 gelijkgespeeld. Na strafschoppen wonnen de Brazilianen. Lisandro Magallán maakte zijn debuut, maar miste een penalty. Net als Joël Veltman, die na lang blessureleed weer een helft speelde.

Ajax speelde in het Orlando City Stadium, niet echt best gevuld met wat fanatieke fans van Flamengo, met de B-ploeg. Onder meer Zakaria Labyad, Klaas-Jan Huntelaar en David Neres stonden aan de aftrap en weten dat zij tijdens de hervatting van de competitie als reserve zullen beginnen. Bij Ajax maakte Lisandro Magallán zijn debuut. De Argentijn kwam deze winter over van Boca Juniors en maakte tijdens zijn eerste wedstrijd in het shirt van Ajax een prima indruk.

2 keer op voorsprong

Ajax kwam na een kwartier al op voorsprong. Carel Eiting onderschepte de bal uitstekend waarna Huntelaar en Vaclav Cerny prima combineerden Huntelaar schoof goed raak. Maar lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong, omdat Uribe snel de gelijkmaker over keeper Kostas Lamprou lobde.

Van de wijs raakten de Amsterdammers niet, want Labyad bracht Ajax na een halfuur alweer op voorsprong. Maar een fout van Lamprou zorgde ervoor dat Flamengo opnieuw gelijk kon maken. Weer was het Uribe die scoorde nadat de Griekse reservekeeper van Ajax de bal niet controleerde.

Na rust maakte ook nieuwkomer Lassina Traoré zijn debuut. Joël Veltman beleefde in Orlando een mooi moment. Na maanden revalideren na een zware knieblessure maakte hij na de pauze zijn rentree.

Lang schoot in blessuretijd nog op de lat. Penalty’s moesten een winnaar brengen. Veltman werd uiteindelijk wel de schlemiel. Hij en ook nieuwkomer Magallán misten voor Ajax de strafschoppen. Veltman raakte de paal, Magallán schoot hopeloos over waardoor Ajax de serie verloor.

Geen bonuspuntje

De zege via strafschoppen levert de Brazilianen, die na een maand vakantie pas een dikke week in training zijn voorafgaand aan de start van het nieuwe Braziliaanse voetbalseizoen later deze maand, bij een eventuele gelijke eindstand in de Florida Cup een ‘bonuspunt’ op.

Zaterdagavond speelt Ajax de tweede en laatste wedstrijd van het toernooi. Dan is Sao Paulo, ook uit Brazilië, de tegenstander. Ajax speelt dan met de sterkste opstelling.

Opstelling Ajax: Lamprou; Kristensen, Schuurs (46. Veltman), Magallán, Sinkgraven (75. Bakker); Gravenberch (60. Ekkelenkamp) Labyad, Eiting (88. Jensen); Neres (60. De Wit), Huntelaar (46. Traoré), Cerny (75. Lang).