B-ploeg Ajax met dikke cijfers langs Grieken (video)

admin • 18:06, 22-07-2019 / Laatste Update: 04:00, 06-01-2024

Ajax heeft vandaag de 1e van 2 oefenwedstrijden gewonnen. Tegen OFI Kreta hadden de Amsterdammers aan een B-ploeg genoeg om met 6-2 te winnen.

De landskampioen trad op de Veluwe aan met een B-elftal. Het leidde ertoe dat de 1e helft rommelig was, gevolgd door beter spel na rust. De Amsterdammers kwamen na vijf minuten al op voorsprong. Noa Lang zette met een steekpass Klaas-Jan Huntelaar alleen voor de keeper. De ervaren spits rondde feilloos af.

Voorsprong bij rust

2 minuten later was het alweer gelijk. Lisandro Semedo (ex-Fortuna) was de verdediging van Ajax te snel af en schoof de bal langs doelman Dominik Kotarski. Een van de weinig vloeiende aanvallen van de 1e helft bracht Ajax alsnog aan de leiding. Noa Lang vond Zakaria Labyad, die met een scherpe voorzet Dani de Wit een niet te missen kans bood.

Kreta doet iets terug

In de 2e helft kwam OFI Kreta nog op gelijke hoogte, maar in het laatste half uur stelde Ajax orde op zaken. Via Kik Pierie (rebound) en opnieuw Huntelaar en De Wit liepen de Amsterdammers uit naar een 5-2 voorsprong.

Tekst loopt door onder foto

De klasse van Lasse

Het hoogtepunt van de middag kwam op naam van Lasse Schone. De Deense middenvelder, samen met Huntelaar en Labyad de ervaren krachten tussen de jonge spelers, schoot 10 minuten voor tijd een vrije trap in de kruising. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

Ajax neemt het vandaag 2 keer op tegen een Griekse tegenstander. Vanavond in het Olympisch Stadion is Panathinaikos tegenstander.

Opstelling Ajax: Kotarski; J. Timber (27. Q. Timber), Magallan, Botman, Pierie; Schone (82. Pereira), Ekkelenkamp (36. Siem de Jong) (67. Taylor); Labyad, De Wit, Lang; Huntelaar