Babel ziet zichzelf genoeg minuten maken bij Ajax: ‘Ben als versterking gehaald’

17 januari 2020

ANP

Met Ryan Babel in de gelederen gaat Ajax vanaf zondag op jacht naar de landstitel en winst van de Europa League en KNVB-beker. De 33-jarige aanvaller is voor de 2de keer terug bij de club waar hij een lange voetbalreis begon. "Ik ben weer thuis", zegt hij. "Dit is altijd mijn droomclub gebleven."


Ajax is weer Europese top, stelt Babel. "Net als in de jaren '90 toen ik hier in Zuid-Oost opgroeide. "Ja, dat vind ik echt. Ik merkte ook in het buitenland dat er zo weer naar Ajax wordt gekeken. Als we een paar jaar geleden een mooi Europees resultaat boekten, dan hadden ze in het buitenland het over de schooljongetjes die het aardig hadden gedaan. Maar dat is wel voorbij. We horen er weer echt bij."

Babel op positie van Frenkie de Jong bij 'Gala'
Ajax heeft de 63-voudig international voor de rest van het seizoen van Galatasaray gehuurd, omdat de club vlak voor de winterstop kwetsbaar bleek toen David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad afhaakten. "Deze deal kwam voor iedereen goed uit", vertelt Babel. "Galatasaray kon wel wat geld gebruiken en Ajax heeft er een optie voorin bij. Met het oog op het EK wil ik graag in een goed draaiend elftal spelen.

Bij Galatasaray moest ik soms de bal gaan halen op een positie waar Frenkie de Jong gewend is te spelen. En als ik dan de bal kwijtraakte, dan had ik het gedaan. Dat ging knagen.

Ogen op EK 2020
Het EK wordt misschien mijn allerlaatste toernooi met Oranje. Dan wil ik er staan. Nee, ik heb nog niet met bondscoach Ronald Koeman gesproken. Maar ik denk dat hij mij wel snapt als ik alles uitleg."

Genoeg speelminuten
Als de schijn niet bedriegt, dan keert Babel zondag tegen Sparta als basisspeler terug in het stadion waar hij ook als speler van het Nederlands elftal altijd een heel speciaal gevoel van krijgt. In het shirt met nummer 49 en met een roze haardos. "49 is het nummer waar ik mee debuteerde en waar ik ook mee speelde toen ik voor het eerst hier terugkeerde", weet de aanvaller, die niet bang is dat hij minder gaat spelen als volgende maand ook David Neres weer fit is. "Nee, waarom?", antwoordt hij. "Ik ben als versterking gehaald. Ik zal misschien niet altijd beginnen. Maar ik ga zeker mijn minuten maken."