Bacterie kost Jay-Roy Grot rest van 2020 en dus ook een transfer naar Spanje of Frankrijk

9 september 2020

ANP Sport

Jay-Roy Grot komt de rest van 2020 niet meer in actie. De Arnhemmer, onder contract bij de Engelse club Leeds United, is geveld door een bacterie. Hij moet nu maanden revalideren.


De infectie komt bij Grot (22) uit een knieoperatie in het voorjaar. De Arnhemmer liep een blessure op in dienst van Vitesse tegen FC Twente. Hij scoorde op prachtige wijze na een solo de laatste goal van de Gelderse club in het coronaseizoen (1-0). Maar hij verstapte zich daarbij en moest meteen ook worden gewisseld.

Leeds United
Grot wachtte een knieoperatie. Die was succesvol, maar de Arnhemmer liep ook een bacteriële infectie op. Daarop volgden 2 hersteloperaties. Grot is nu vrij van zorgen, maar heeft enkele maanden nodig om weer fit te worden. Daarmee zit een zomerse transfer of huur er voor Grot niet in. Leeds United is deze zomer gepromoveerd naar de Premier League. Voor de Arnhemmer is de kans op speeltijd bij zijn club nihil.

Spanje en Frankrijk concreet
In de afgelopen maanden informeerden talloze clubs naar Grot. Oviedo in Spanje en Dijon in Frankrijk waren concreet. Maar de Arnhemmer heeft alle belangstelling moeten afslaan. Hij mikt nu op de winterse transferperiode voor een nieuw avontuur.

Doorbraak bij NEC
Grot begon zijn carrière bij NEC. Daar brak de fysiek sterke Arnhemmer in 2015 door. Met Leeds United volgde in de zomer van 2017 een toptransfer. Maar in Engeland kwam hij tot slechts 22 duels. De voorbije jaren kwam Grot op huurbasis uit voor VVV-Venlo en Vitesse. In Arnhem speelde hij vorig jaar 22 wedstrijden. Hij scoorde daarin 2 keer.