Balotelli was deze zomer effe ‘Super Wario’ vanwege zijn te hoge gewicht

12 september 2018

Pro Shots

Mario Balotelli staat bekend om zijn malle fratsen, maar de Italiaan kan als hij serieus is ook een aardig balletje trappen. Dan moet hij wel in topconditie zijn. En dat was hij afgelopen zomer niet toen hij terugkeerde bij OGC Nice. Bij de weging van Balotelli sprong de weegschaal in no time naar 100 kg.


Balotelli was dus even geen Super Mario, maar Super Wario - een iets dikkere variant van de hoofdpersoon van de Nintendo-spellen.

'Goede redenen' - NOT
Toch had Balotelli wel wat redenen waarom hij zo dik was geworden. In eerste instantie zag hij zijn droomstransfer naar Olympique Marseille in het water vallen. Vervolgens kwam daar nog eens bij dat hij de eerste 3 wedstrijden van het seizoen toch zou missen vanwege een schorsing. Toen Balo zijn eerste wedstrijd speelde, op 31 augustus, woog hij nog 94 kilogram.

Het streefgewicht van Balotelli ligt nog flink wat lager, op 88 kg. Ook Roberto Mancini, bondscoach van Italië, zag een niet al te fitte spits. "Ik ga een goed gesprek met hem hebben, hij moet héél wat beter worden", sprak hij na afloop tegenover de pers.