BBC: Arsenal-spits Vivianne Miedema is de beste voetbalster ter wereld

29 november 2021

Vivianne Miedema is volgens de Britse omroep BBC de beste voetbalster ter wereld! De spits van Oranje kreeg de award op de training uitgereikt door voormalig Arsenal-spits en clublegende Kelly Smith. Vorig jaar ging de prijs, net als in 2018, naar Lucy Bronze.


Ada Hegerberg uit Noorwegen werd door de omroep ook al 2 keer (2017 en 2019) uitgeroepen tot voetbalster van het jaar. Kim Little in 2016 en Asisat Oshoala in 2015 waren de andere winnaars. Een groepje panelleden van trainers, spelers, journalisten en voetbalbestuurders heeft de 5 kandidaten gekozen. Het publiek mocht vervolgens kiezen.

Veelvraat Vivianne
Miedema is de topscorer aller tijden van de Nederlandse voetbalsters met 85 doelpunten in 103 interlands. Voor haar Engelse club Arsenal maakte de 25-jarige spits in ruim 4 jaar al meer dan 100 doelpunten. Miedema is daarmee ook de topscorer aller tijden van Arsenal. Op de Olympische Spelen van afgelopen zomer in Japan maakte ze in 4 wedstrijden liefst 10 doelpunten.

Miedema voelt zich vereerd met de prijs. "Ik was een beetje overweldigd, maar ja, ik ben echt opgewonden. Het is op de Olympische Spelen goed gegaan. Het is duidelijk dat ik in het begin van het seizoen die vorm bij Arsenal heb kunnen voortzetten. En ja, alle doelpuntenrecords, ze zijn er gewoon om gebroken te worden, en ik hoop dat iemand anders ze in de toekomst zal breken. Maar op dit moment geniet ik er gewoon van om met deze ploeg op het veld te staan."

Miedema kijkt enorm uit om komende zomer met de Oranje Leeuwinnen op het EK te spelen. "Het is onze trofee om te verdedigen. We hebben duidelijk ook een grote transformatie doorgemaakt bij het nationale team. Ik kan niet wachten op de zomer."

Concurrentie
Miedema versloeg de Noorse Caroline Graham Hansen (FC Barcelona), de Australische Sam Kerr (Chelsea), Ashley Lawrence uit Canada (Paris Saint-Germain) en de Spaanse Alèxia Putellas van FC Barcelona. Maandagavond is Miedema net als Lieke Martens een van de kanshebbers om de FIFA-award te winnen.