Bekeravontuur Sparta al voorbij na blamage bij RKC

Bart van der Wijst • 22:22, 19-09-2017 / Laatste Update: 14:04, 12-12-2023

Voor Sparta Rotterdam zit het bekertoernooi er al op. Waar de ploeg van Alex Pastoor vorig jaar pas werd uitgeschakeld in de halve finale, kwam het nu niet verder dan de 1ste ronde. In het Mandemakers Stadion won RKC Waalwijk (nummer 19 van Jupiler League), geheel verdiend, met 1-0 van de Eredivisionist.

Grote man in Brabant was Dylan Seys. Hij stond koud in het veld (33 seconden) toen hij na 63 minuten de bal via de paal binnen werkte. Overigens was het verdedigen van Sparta vooraf van amateurniveau.

Ache mist kans op kans

Sparta begon nog wel redelijk aan het duel. De Rotterdammers kregen, met name via Ragnar Ache, de nodige kansen. Keer op keer zat er een Waalwijks voetje tussen, of redde RKC-doelman Etienne Vaessen. De grootste kans in de 1ste helft kwam op naam van Robert Mühren. Hij kon alleen af op de keeper, maar wachtte lang.

Na de thee was er maar 1 ploeg die wilde winnen. Dat was RKC. Zij kregen uiteindelijk de verdiende voorsprong, via Seys. In de slotminuten leken de Spartanen nog langszij te komen, maar Ingo van Weert kopte een bal van Nicholas Marfelt van de lijn.