Bekerpot tussen Odin’59 en Heerenveen mogelijk geschrapt vanwege Youp van ’t Hek

17 december 2018

ANP

Fans van het amateurploegje Odin'59 hadden woensdag 19 december met rood omcirkeld in de agenda. En daar was alle reden toe, want de lokale trots neemt het in het bekertoernooi op tegen sc Heerenveen. Maar Youp van 't Hek zorgt er mogelijk voor dat het potje niet doorgaat.


De wedstrijd wordt in het stadion van Telstar gespeeld en op hetzelfde moment geeft de cabaretier een show in de Stadsschouwburg in Velsen. Paniek dus, want waar moeten ze al die auto's kwijt kunnen. Burgemeester Frank Dales wil dat Telstar verkeersregelaars toezegt.

Streep erdoor
"Op dit moment wacht de gemeente nog op de garantie van Telstar over de inzet van de verkeersregelaars, dit is een voorwaarde voor het laten spelen van de wedstrijd. Mocht deze garantie niet komen dan verbiedt mogelijk de burgemeester de wedstrijd", laat een woordvoerder van de gemeente Velsen weten aan het Noordhollands Dagblad.

Er wordt van alles gedaan om toch te spelen. Zo rijden er extra bussen en is er een parkeergelegenheid opengesteld. Ook roept de gemeente op dat mensen met de fiets moeten komen.

Oplossingen
Dennis Bliek, medewerker van Telstar, verwacht dat er wel een oplossing komt. "De laatste wedstrijd van de play-offs hadden we 1200 man meer publiek, maar dat waren veel IJmuidenaren die kwamen met de fiets en er was geen voorstelling in de schouwburg. Het is nu niet de temperatuur waarop mensen de fiets pakken", erkent hij.

Babette Molenaar, verbonden aan de schouwburg, zegt het volgende: "De bushalte Stadsschouwburg is gelukkig dichtbij en er is een goede ov-aansluiting. Wie echt met de auto wil komen, moet ruim op tijd komen."