Belangrijke Depay bezorgt Oranje moeizame winst in Luxemburg

admin • 20:52, 13-11-2016 / Laatste Update: 03:05, 08-01-2024

Oranje heeft zondagavond moeizaam gewonnen in Luxemburg: 1-3. Op een slecht en nat veld was het vooral invaller Memphis Depay die een belangrijke rol speelde in Luxemburg Stad. De reserve van ManUnited bezorgde Nederland de moeizame winst met 2 doelpunten in de tweede helft. Arjen Robben zorgde voor rust voor de 1e Oranje-goal.

Bondscoach Danny Blind had vooraf maar 1 doel: veel scoren in Luxemburg. En vooral snel. Zijn jongens moesten binnen 5 minuten scoren, maar dat lukte niet. Oranje kreeg pas na 9 minuten de eerste kans via Robben, die na een jaar eindelijk weer speelde.

Serie kansen

Oranje zette na 10 minuten voetballen pas echt goed druk op de Luxemburgers. Dat leverde een serietje kansen op, met vooral Robben in de hoofdrol. Hij schoot na een lekker steekpasje van Brenet op de keeper, die goed redde. Daarna kreeg ook Wijnaldum een prima kans, maar de grootste kans van de 1e helft kwam toch echt van Ajacied Davy Klaassen. Hij kwam na een half uurtje spelen 1 op 1 met de keeper en schoot, maar z’n schot werd geblokt, waarna Klaassen op open goal over kopte.

GOAL!

6 minuten later vond Oranje eindelijk de goal waar het naar op zoek was. De hele eerste helft ging het spel vooral over de rechterkant en dat was in de 36e minuut weer het geval. Brenet en Wijnaldum zetten een goede actie op de middenlijn op, waarna Klaassen Robben heerlijk vrijspeelde met een gruwelijke hakbal. De sterspeler van Oranje faalde natuurlijk niet en schoot in de verre hoek binnen: 0-1.

#luxned robben met een wereldgoal 🌏 pic.twitter.com/bqwIVronpj

— cor van der meijden (@coraqua) 13 november 2016

Dom, dom, dom

Tja, eindelijk de goal dus, maar Oranje kon 10 minuten later alweer flink aan de bak toen Joshua Brenet zich makkelijk liet verrassen aan de rechterkant. De rechtsback van PSV wilde daarna herstellen en gaf een duwtje in de 16, terwijl Bruma nog centraal stond. Geel voor Brenet en een pingel. En 1-1 in Luxemburg, dat voor het eerst sinds 1963 scoorde tegen Nederland.

Routiniers niet terug

Oranje moest dus aan de bak na rust en deed dat zonder routiniers Arjen Robben en Wesley Sneijder. Vooral de middenvelder stelde teleur en Blind greep in door Memphis Depay en Steven Berghuis te brengen. Dat leverde het 1e kwartier na de thee nog niet echt veel kansen op. Nederland drong wel aan, Luxemburg hield tegen, maar echt tot grote acties kwam het niet voor onze profs.

Depay

Toch verzilverde Depay de grootste kans van de 2e helft meteen. De wissel van ManUnited kreeg een voorzet van Daley Blind heerlijk op het hoofd, dacht niet na en kopte snoeihard binnen: 1-2. Heerlijk!

2/1 voor Nederland #luxned #depay pic.twitter.com/zjpOUwfiU7

— Gerben Last (@gerbenlast85) 13 november 2016

Weer Depay

Het werd uiteindelijk de avond van Memphis. De vleugelaanvaller was voortdurend dreigend, zorgde voor een hoop vrije trappen en zag dat uiteindelijk beloond worden met zijn 2e goal van de avond. In de 84e minuut schoot de ex-PSV'er een vrije trap vanaf 20 meter heerlijk in de linkerbenedenhoek: 1-3.

Gedeeld 2de

Door de winst staat Oranje nu samen met Zweden gedeeld 2e in groep A. Beide teams hebben 7 punten en lijken te gaan vechten om plek 2. Frankrijk is koploper met 10 punten.