Belgische Manchester City-fan (63) is knock-out geslagen door Club Brugge-fans en vecht voor zijn leven

20 oktober 2021

Een 63-jarige Belgische Manchester City-fan is dinsdag, na afloop van Club Brugge tegen Man City in de Champions League (1-5), aangevallen door Club-fans. De man vecht momenteel voor zijn leven.


Het voorval gebeurde op een parkeerplaats langs de E40 in het Belgische Drongen. De beste man, Guido D. P. uit Meerbeke, was aanwezig in het Jan Breydelstadion.

Zijn zoon Jurgen vertelt aan Het Laatste Nieuws wat toen gebeurd. "Terwijl wij al doorreden, stond mijn vader buiten nog te wachten op zijn 2 vrienden. Daar stapte een supporter van Club Brugge op hem af en trok zijn sjaal van rond zijn hals. Toen mijn vader zijn sjaal terug vroeg, kreeg hij een zware slag op het hoofd waarna de daders wegvluchtten en mijn vader voor dood achterlieten".

Jurgen is er natuurlijk kapot van. "Mijn vader werd laf aangevallen omwille van zijn City sjaal bij een tussenstop in Drongen. We hopen dat de daders gevonden én bestraft worden. We waren overal in Engeland en de rest van Europa, nooit agressie. We komen één keer in België en je wordt voor dood achtergelaten. Keep on fighting, daddy."