PSV O19 komt niet verder dan gelijkspel en duimt dat hoofdmacht het beter doet tegen Sevilla

3 oktober 2023

Pro Shots
Jason-van-Duiven

PSV Onder 19 heeft geen 2e overwinning kunnen pakken in de UEFA Youth League. De beloftenploeg van de Eindhovenaren speelde met 1-1 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Sevilla. Jason van Duiven maakte de goal namens PSV, maar ook Tim van den Heuvel scoorde. Die deed dat alleen in zijn eigen doel.


De eerste speelronde van de UEFA Youth League gaf PSV Onder 19 nog het goede voorbeeld aan de hoofdmacht. Toen werd Arsenal Onder 19 met 2-1 opzij gezet. Nu begon de Onder 19 van PSV weer sterker dan de tegenstander, maar voor rust ging het mis. Van den Heuvel werkte 5 minuten voor de onderbreking de bal in eigen doel. (Tekst gaat verder onder de video)Goudhaantje Van Duiven
Na rust zorgde PSV nog voor de gelijkmaker, via wie anders dan Van Duiven. De makkelijk scorende spits van PSV pakte met een rake penalty het cadeautje van Sevilla uit. Uiteindelijk bleef het 1-1, waardoor PSV Onder 19 nu 2e staat in de poule. Eerder won RC Lens Onder 19 ook van Arsenal en Sevilla, waardoor de Fransen nu aan kop gaan. Hopelijk pakt de ploeg van Peter Bosz vanavond wel de volle mep.