Bergwijn geeft PSV eerste overwinning in een maand tijd

BSR

admin • 22:35, 02-03-2019 / Laatste Update: 20:23, 12-12-2023

Na bijna een maand zonder overwinning heeft PSV eindelijk weer 3 punten gepakt. Tegen Excelsior won de koploper voor het eerst sinds 3 februari, dankzij 2 goals van Steven Bergwijn: 2-0.

In het stadionnetje in Kralingen speelde PSV met een piepjong middenveld. Pablo Rosario (21) was de meest ervaren man, maar Ihattaren (17) en Sadílek (19) kregen bij PSV de voorkeur boven spelers als Erick Gutierrez en Gaston Pereiro. Jorrit Hendrix kon door privé-omstandigheden niet spelen.

Slechte periode

Maar, hoe onervaren dit trio ook is, de ingreep van Van Bommel kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Na de winterstop kunnen mannen uit Eindhoven weinig winnen; de laatste 3 punten zijn van een maand geleden. PSV won toen van Fortuna. Daarna volgde 3 keer een gelijkspel. Vorige week werd het tegen Feyenoord 1-1.

0-1

Tegen nummer 14 Excelsior leek het eindelijk de goede kant op te gaan, want Steven Bergwijn zorgde vroeg voor de 1e goal. De jonge aanvaller slalomde zich makkelijk naar het doel en maakte zijn zelfgemaakte kans prima af: 0-1.

Daarna begon PSV aan een teleurstellende fase van de wedstrijd. In de rest van de 1e helft werd er niet meer gescoord. PSV kreeg alle ruimte om lekker te voetballen, maar daar wist het uiteindelijk geen grote kansen van te maken.

0-2

Na de rust duurde het niet lang voordat de marge 2 werd. Excelsior verdedigde een geblokte bal van Lozano dramatisch uit. Na een kleine scrimmage kopte Oude Kotte terug op de keeper, maar de slimme Bergwijn had al op die actie gerekend. Vliegensvlug pikte hij de bal op, waardoor het weer simpel afmaken was voor de international.

Misser Lozano

Na die goal creëerde PSV nog maar een handjevol kansen, waarvan alleen die van Lozano een goal had moeten zijn. Hij werd via een geweldige bal van Luuk de Jong alleen voor de keeper gezet, maar het vizier stond niet op scherp.

Het verschil met Ajax is nu 5 punten. Dat blijft het voorlopig ook, want door de verplaatste wedstrijd met PEC Zwolle komen de Amsterdammers volgende week pas weer in actie op Hollandse bodem.