Beroerde eerste helft nekt Heerenveen tegen Heracles

admin • 00:49, 02-04-2017 / Laatste Update: 08:57, 05-01-2024

Heracles Almelo heeft het zwalkende sc Heerenveen zaterdag weer een klap gegeven. De ploeg van trainer John Stegeman versloeg de Friese club met 4-1 en doet nu volop mee in de strijd om een plek in de play-offs om Europees voetbal. Heerenveen was halverwege het seizoen nog 'best of the rest' achter de top 3, maar heeft na de winterstop nog maar 2 keer gewonnen en zakt steeds verder weg, crisis!

De wedstrijd in het Polman-stadion was halverwege al beslist. Heracles ging de rust in met een voorsprong van 4-1 en had toen bovendien nog maar 10 Friese tegenstanders. Verdediger Jerry St. Juste werd al na een half uur met 2 gele kaarten van het veld gestuurd. Met 10 man speelde Heerenveen, waarbij het zelfvertrouwen toch al broos is, een kansloze wedstrijd.

Goed begin Heerenveen

Het begon nog wel zo goed voor de Friezen. Pelle van Amersfoort snelde in de 4e minuut langs Mike te Wierik, die de middenvelder alleen nog met een overtreding kon afstoppen. Reza Ghoochannejhad schoot vanaf de strafschopstip zijn 16e treffer binnen (0-1). Lang kon de bezoekende ploeg van trainer Jurgen Streppel niet genieten van die voorsprong. Een paar minuten later tikte Reuven Niemeijer op aangeven van Brandley Kuwas de gelijkmaker binnen.

Kruising

Heracles liep weg bij Heerenveen dankzij 2 prachtige doelpunten, allebei uit een vrije trap. In de 20e minuut krulde Samuel Armenteros de bal met veel gevoel precies over de muur in de kruising. Even later deed Kuwas het van grote afstand heel anders: hard en strak met links langs de muur, onhoudbaar voor doelman Erwin Mulder die de bal onderweg alleen maar meer snelheid zag krijgen (3-1).

Vedettewissel

Toen St. Juste daarna van het veld moest, werd ook het laatste restje hoop bij Heerenveen weggeslagen. Streppel greep direct in en wisselde topschutter Ghoochannejhad voor verdediger Wout Faes. Aan het begin van de 2e helft verving Streppel ook zijn andere vedette, Sam Larsson.

Heracles doet rustig aan

Heracles was kort voor rust nog op 4-1 gekomen door Kristoffer Peterson. In de 2e helft deed de thuisploeg het rustig aan, waardoor de schade voor Heerenveen niet nóg groter werd.