Betaald voetbal gecanceld tot 1 september; sportsituatie wordt voor kinderen wat chiller

21 april 2020

ANP

Mark Rutte vertelde dinsdagavond op de corona-persconferentie dat er tot 1 september géén betaald voetbal zal zijn. Ook andere sportevenementen zijn tot die datum definitief gecanceld.


Topsporters mogen onder bepaalde voorwaarden weer buitenshuis op locatie individueel trainen. Dat heeft het kabinet besloten op basis van het advies van het Outbreak Management Team (OMT).

De befaamde 1,5 meter
Alle sportlocaties zijn al ruim een maand gesloten, als maatregel om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook topsporters kunnen daardoor niet op hun normale manier trainen. Ze mogen nu hun oefensessies afmaken als ze 1,5 meter afstand weten te houden.

Nieuwe situatie voor kinderen
De minister-president vertelde dat kids tot 13 jaar (dus tot en met 12 jaar) vanaf 28 april wél weer mogen gaan trainen en samen sporten. Ze mogen met hun eigen team wel potjes onderling spelen, maar dus niet tegen andere teams/clubs.

Kinderen van 12 tot en met 18 jaar mogen ook weer gaan sporten, maar wel op die 1,5e meter. Hoe jonger de kinderen zijn, hoe kleiner de kans op besmetting, volgens Rutte.