Dit betekent de bekerwinst van Ajax voor Feyenoord en de rest van de Eredivisie

5 mei 2019

ANP

Niet alleen in Amsterdam, maar óók in Rotterdam werd er een beetje gejuicht om de bekerwinst van Ajax op Willem II. Doordat Ajax de beker won én al zeker is van Europees voetbal via de competitie, schuiven er wat tickets voor Europees voetbal door. De grootste profiteur daarvan is Feyenoord!


De nummer 3 van de Eredivisie hoeft nu niet in te stromen in de tweede voorronde van de Europa League, maar een ronde later in de derde voorronde. Aangezien Feyenoord al zeker is van die plek, zullen ze in Rotterdam-Zuid ook wel een beetje blij zijn.

AZ of FC Utrecht
Maar ook voor de rest van de Eredivisie schuift er wat door. De nummer 4 van de Eredivisie hoeft geen play-offs te spelen, maar stroomt rechtstreeks de tweede voorronde van de Europa League in. Momenteel is dat AZ, dat 5 punten voorsprong heeft op FC Utrecht. Die club kan als enige nog de Alkmaarders van de 4e plek gooien.

Play-offs
De tickets voor de play-offs gaan nu dus ook niet meer naar de nummers 4 tot en met 7, maar naar de nummers 5 tot en met 8. Daardoor zijn FC Utrecht en Heracles al zeker van deelname. Nummer 8 Willem II staat nu op de laatste play-off-plek, maar heeft maar 2 puntjes voorsprong op nummer 9 FC Groningen. Dat wordt dus nog spannend!