Bizar! Bij FC Den Bosch zit assistent Verhaegh als wissel op de bank vanwege coronaplaag

12 mei 2021

copyright Marc Bolsius

FC Den Bosch is vlak voor het einde van het seizoen getroffen door een zware corona-uitbraak in de selectie. 10 spelers zijn voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen MVV van vanavond positief getest.


Met ook nog eens 6 geblesseerden en de schorsing van Paco van Moorsel (5e gele kaart) mist FC Den Bosch daardoor 17 spelers in Maastricht.

Bank met geblesseerden, jeugd en staf
De club begint daardoor in een fantasie-opstelling. Op de reservebank zit een mengeling van licht geblesseerde spelers (Rik Mulders en Teun van Grunsven), jeugdspelers (Sven Roos, Ryan Leijten, Max van Hees en de 16-jarige Sol van de Ven) en zelfs keeperstrainer John Vos en assistent-coach Paul Verhaegh.

"We zijn het grootste deel van het seizoen gespaard gebleven door corona, maar nu zijn we dan toch nog zwaar geraakt”, zei technisch manager Jan Gösgens vanavond in Maastricht. "Het zijn allemaal spelers uit dezelfde kleedkamer.”

Wie heeft corona?
Hoewel FC Den Bosch de namen van de positief geteste spelers niet bekend maakt is duidelijk dat het om Ringo Meerveld, Konrad Sikking, Steven van der Heijden, Sebastiaan van Bakel, Jorn van Hedel, Ryan Trotman, Declan Lambert, Robin Voets, Roy Kuijpers en derde doelman Gijs Schalks gaat. De spelers die door blessures niet kunnen spelen zijn Soufyan Ahannach, Kevin Felida, Jordy van der Winden, Najim Haidary, Christophe van Zutphen en Adrien Bongiovanni.