Bizar! RKC naar Eredivisie na knotsgekke strijd met Go Ahead Eagles (video)

Sjors Tanis • 22:33, 28-05-2019 / Laatste Update: 12:42, 12-12-2023

RKC Waalwijk gaat na een knotsgek duel met Go Ahead Eagles naar de Eredivise! Op bezoek in Deventer werd het 4-5 na een bizarre slotfase en dat was genoeg voor de ploeg van trainer Fred Grim na de eerdere 0-0 in Waalwijk.

Zo keert RKC na 5 jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.

RKC begint ijzersterk

Op bezoek in Deventer was het de bezoekende ploeg die sterk aan het duel begon. Emil Hansson zette RKC na 13 minuten vanaf 11 meter op voorsprong, waarna Stijn Spiering in de 37e minuut zelfs de 0-2 maakte. Er leek niets aan de hand voor RKC, maar dat veranderde vlak voor rust, toen Go Ahead een zeer discutabele (zelfs na bekijken van VAR) strafschop kreeg. Jeroen Veldmate benutte dit buitenkansje: 1-2.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Go Ahead keert pot

Na de pauze ging Go Ahead door en zette de thuisploeg RKC onder druk. Richard van der Venne maakte na 55 minuten de gelijkmaker, maar na de 3-2 van Istvan Bakx was het Go Ahead dat virtueel na de Eredivisie ging. De comeback van de thuisploeg leek compleet.

Knotsgekke slotfase

RKC leek knock-out, maar 11 minuten voor tijd maakte Hans Mulder de 3-3: zo was het RKC dat virtueel naar de Eredivisie ging. Pieter Langedijk zorgde ervoor dat de al bizarre partij nóg gekker werd door de 4-3 de maken namens Go Ahead. De Adelaarshorst ontplofte, maar dat bleek te vroeg gejuicht. Diep in blessuretijd zorgde uitblinker Spierings voor de 4-4, waardoor RKC volgend seizoen in de Eredivisie speelt!

Mario Bilate maakte daarna nog vanaf 11 meter de 4-5.