Björn Kuipers misschien toch wel actief op EK 2020: ‘Alleen als Makkelie er bij is’

6 december 2018

Getty Images

Het zou zomaar kunnen dat Björn Kuipers toch wel gaat fluiten op het EK van 2020. Eerder meldde de scheids dat het WK 2018 zijn laatste toernooi zou zijn geweest, maar daar lijkt 'ie toch op terug te komen.


Althans, als we zijn assistent Erwin Zeinstra mogen geloven. Zeinstra vertelde in een interview met Omroep Friesland dat Kuipers door de UEFA gevraagd is om tot en met het EK beschikbaar te blijven. ''Daar heeft Björn positief op gereageerd'', aldus de assistent. Wel moet Kuipers ervoor zorgen dat hij fit blijft en genoeg motivatie heeft om door te gaan.

45 jaar
Kuipers werd in maart van dit jaar 45 jaar oud en normaal gesproken zou dat betekenen dat de scheids over de leeftijdsgrens (45 jaar) is gegaan, waardoor het fluiten van internationale toernooien een no go zou zijn. Echter, volgens Zeinstra is die leeftijdsgrens inmiddels aangepast.

Danny Makkelie
Kuipers heeft 1 belangrijke eis: hij fluit pas op het EK als ook Danny Makkelie op het EK fluit. Makkelie wordt gezien als de opvolger van Kuipers. Zeinstra: ''Als de UEFA kiest tussen Danny en Björn, dan zal Björn zich terugtrekken.''