Blij Vitesse dankt topscorer Loïs Openda voor de 3 punten tegen PEC Zwolle

21 december 2021

Pro Shots
Loïs Openda

Vitesse heeft weer eens 3 punten bemachtigd in een Eredivisieduel. In de GelreDome was de zielige hekkensluiter PEC Zwolle het slachtoffer. Makkelijk ging het niet voor de Arnhemmers, maar dan hebben zij altijd nog Loïs Openda: 1-0.


De Belgische spits scoorde net na rust op aangeven van Nikolai Baden Frederiksen. Het betekende de 10e treffer voor Openda in de Eredivisie dit seizoen. Samen met Bryan Linssen en Sébastien Haller is hij de topscorer.

Vlak voor het rustsignaal dacht PEC nog te scoren via Mustafa Saymak. De aanvaller stond alleen buitenspel, toonde het lijntje van de VAR.

Vitesse allang blij met historische overwintering
Verder was het vooral een moeilijke avond, maar Vitesse zal het verder niet zoveel deren. De Arnhemmers, met trainer Thomas Letsch voorop, zijn vooral heel erg blij de laatste dagen. Voor het eerst in de historie overwintert Vitesse in Europa. Het dankt daarbij de UEFA die Tottenham Hotspur een reglementaire nederlaag toekende. Tot woede van de Spurs, dat nog in beroep gaat en zo hoopt iets te kunnen uitrichten.

In Arnhem ging iedereen feestvieren en taart eten. ESPN had namelijk een grote taart meegenomen voor Vitesse, om de club te feliciteren met de historische overwintering. En met de 3 punten van dinsdagavond plus een voorlopige 4e plaats in de Eredivisie gaat heel Arnhem heerlijk de Kerstmis in.

Vitesse