Blijdschap in Tilburg na nieuwe stunt Willem II: ‘Champions League komt nog niet in ons op’

18 januari 2020

BSR Agency

Stuntclub Willem II won al een thuiswedstrijd van PSV, een uitwedstrijd van Ajax en zaterdagavond werd ook AZ opzij geschoven in Alkmaar met 1-3. Lekker hoor!


"Waar dit stopt? Ik hoop dat het helemaal niet stopt", zei Willem II-coach Adrie Koster na afloop tegen de pers. Willem II verloor op 3 november voor het laatst in de eredivisie, toen het 2-0 tegen FC Groningen werd. Sindsdien werd er 2 keer gelijkgespeeld en 4 keer gewonnen.

Trilburg
In Alkmaar volgde zege nummer 5 en dus zijn de Tilburgers in elk geval tijdelijk terug te vinden op een 3e plek, 5 punten achter AZ. Of ze in Tilburg al over de Champions League spreken? "Dat komt nog helemaal niet in ons op. We proberen dit vast te houden."

En dus ging het zo verder. "Het is mooi dat je een bevestiging krijgt van wat je in de 1e seizoenshelft hebt laten zien. Wij zullen ook onze mindere momenten krijgen, maar voorlopig gaan we goed door", zei Koster voor de camera van FOX Sports.

Mooie woorden
AZ-coach Arne Slot was zaterdag vol lof over Willem II. "Op basis van de 2e helft hebben zij volledig verdiend van ons gewonnen", aldus Slot. "Het is een fitte ploeg, met veel loopvermogen. Zij zetten agressiever druk dan veel andere teams. Willem II dwong ons daarmee tot meer fouten dan we normaal gesproken maken aan de bal."

AZ leidde halverwege nog met 1-0. Na rust sloeg Willem II toe. "De 1e helft zag ik bij ons ook al meer slordigheden dan normaal. Al lukte het ons toen nog wel aardig om 'er doorheen' te spelen", zei Slot, die na de 2e achtereenvolgende nederlaag niet in paniek raakt.

Kop op
"We moeten niet direct alles naar beneden halen. We willen heel graag blijven staan waar we nu staan. Er is nu iets meer druk. Het is lekkerder om met die druk om te gaan als je wint."