Blije Frenkie de Jong is een beetje moe: ‘Heb me weleens beter gevoeld’

12 oktober 2019

REUTERS

Happy als altijd sprak middenvelder Frenkie de Jong zaterdag de media toe in het Dinamo-stadion van Minsk, maar okselfris voelt de middenvelder van FC Barcelona zich nog niet echt. De Jong heeft uitstekende statistieken in fysiek opzicht, maar de hectische eerste maanden bij zijn nieuwe club hebben impact gehad.


"Het is niet zo dat ik me slecht voel, maar ik heb me wel eens beter gevoeld", zei De Jong. "In deze tijd van het jaar moet je veel wedstrijden spelen, veel reizen. Ik ben wel 100 procent fit, dat is het probleem niet. Maar ik kan ook niet zeggen dat ik me geweldig voel. Dit is een tijd van heel veel wedstrijden, veel reizen ook. Dat zal ermee te maken hebben."

Veel doen
En da's begrijpelijk, vindt bondscoach Ronald Koeman. "Dit is altijd een drukke periode, we hebben donderdag nog een zware wedstrijd gespeeld. Daarnaast hebben we er net een lange reis op zitten, er is tijdsverschil. Dat hoort er allemaal bij, daar maak ik me niet zoveel zorgen over. Zondag is de wedstrijd pas."

De Jong werd donderdag tegen Noord-Ierland voortdurend agressief bespeeld door bewaker Paddy McNair en spits Kyle Lafferty. "Dat deden ze goed", ging De Jong verder. "Afgelopen seizoen gebeurde dat ook al wel, ik vind dat niet heel erg. Vaak ontstaat er dan ruimte voor de anderen."

Alleen kon het tegen de Noord-Ieren beter. "Alleen hadden we dat donderdag beter moeten bespelen. Hopelijk vinden we de oplossingen tegen Wit-Rusland sneller."

EK 2020
Bij winst in Minsk is Oranje vrijwel zeker van EK-kwalificatie. Voor veel spelers zou dat het 1e grote eindtoernooi betekenen met Oranje. "Ook voor mij, ja", ging De Jong door. "Dat maakt het heel bijzonder. We willen er natuurlijk heel graag naartoe, ik denk dat we dat ook laten zien als team. Voor de meesten van ons is het de 1e keer, dus we willen er heel graag bij zijn."

Bekijk hier een interview met Frenkie de Jong: