Blind en Reijnders vallen (net als geblesseerde Depay) af voor Nations League Finals

5 juni 2023

Pro Shots
afvallers oranje

Ronald Koeman heeft slecht nieuws voor Daley Blind en Tijjani Reijnders. De Bayern München-linksback en AZ-middenvelder staan niet op de officiële spelerslijst voor de Nations League Finals. De geblesseerde Memphis Depay viel eerder al af.


Dat Blind niet mee mag lijkt logisch. Op de linksback-positie heeft Koeman bijvoorbeeld al Tyrell Malacia en Nathan Aké. Bovendien heeft Blind nauwelijks spelritme, want wekelijks houdt hij de bank warm in München. Reijnders debuteerde juist bij de Oranje-selectie. Koeman had echter 26 spelers geselecteerd en moest dus 3 mensen teleurstellen. Depay meldde zich zelf al af met een blessure.

Stand-by: Blind en Reijnders
"Goed trainen bij een goede club met een goed idee van trainen is onvoldoende. Als iedereen topfit is, dan verliest Daley de strijd ten opzichte van anderen", zei Koeman eerder al over Blind. Voor Reijnders is het een hard gelag. Hij moet hopen dat er nog iets gebeurd. Want Blind en hij staan wel stand-by. Bij een blessuregeval mogen zij alsnog meedoen op woensdag 14 juni in de halve finale tegen Kroatië.