Boadu kopt AZ naar overwinning op Ajax én gedeelde koppositie

BSR/SOCCRATES

admin • 19:38, 15-12-2019 / Laatste Update: 23:15, 05-01-2024

AZ heeft in de eredivisietopper van Ajax gewonnen (1-0). In een winderig Alkmaar kon de Amsterdamse koploper mede door de vele blessures geen vuist maken, terwijl de thuisploeg wel van zich liet spreken.

De Noord-Hollandse ploegen creëerden in het begin niet heel veel kansen. AZ was na een paar minuten spelen nog wel dicht bij een openingstreffer via Myron Boadu, maar de spits schoot over. Voor Ajax was Donny van de Beek bijna trefzeker in de 1e helft; zijn poging rolde echter naast.

Ook in de 2e helft ging het moeizaam aan beide kanten. Toch wist Ziyech nog wat afstandsschoten te produceren en kopte Martinez op de paal. De grootste kans was echter voor Wuytens. De AZ-verdediger stond na een hoekschop helemaal vrij, maar kon net niet bij de bal.

Uiteindelijk viel er toch nog een goal, aan de kant van AZ. Vlak voor tijd profiteerde Boadu van de vrijheid die hij kreeg van Perr Schuurs bij een corner en kopte goed binnen. Hierdoor pakken de Alkmaarders niet alleen 3 punten, maar staan ze ook - samen met Ajax - aan kop in de eredivisie.