‘Boegbeeld Achilles’29 per direct naar Spakenburg’

17 januari 2017

Pro Shots

Thijs Hendriks maakt het seizoen naar verwachting af bij Spakenburg. De 31-jarige aanvaller van Achilles’29 gaat op huurbasis naar de tweededivisionist. De spits moet alleen nog een medische keuring ondergaan. De deal wordt hoogstwaarschijnlijk dinsdagavond afgerond. Dat meldt dagblad de Gelderlander.


Daarmee komt er voor Hendriks een einde aan zijn carrière bij Achilles. De Nijmegenaar werd in zijn twaalfde seizoen bij de Groesbeekse eerstedivisionist op oudjaarsdag uit de selectie gezet. Technisch manager Frans Derks had onder meer twijfels over zijn focus, omdat Hendriks eind december had aangekondigd te stoppen bij de Groesbeekse eerstedivisieclub. De voormalig aanvoerder van de club trainde sinds het nieuwe jaar bij het beloftenteam.

Spakenburg was niet de enige geïnteresseerde club. Eerder toonden ook FC Lienden en DFS Opheusden al interesse in de Nijmegenaar. Spakenburg staat op de tiende plek in de tweede divisie. De roemruchte amateurclub uit het vissersdorp heeft slechts twee punten meer dan concurrent FC Lienden, dat nu onder de nacompetitiestreep staat.