De Boer: NEC heeft wel heel veel overeenkomsten met PSV

11 maart 2016

PRO SHOTS
De Boer: NEC lijkt wel beetje op PSV

Frank de Boer beschouwt het thuisduel van Ajax zondag tegen NEC als generale repetitie voor de topper van volgende week bij PSV. ,,NEC heeft wel overeenkomsten met PSV", blikte hij vrijdag vooruit.

Faber-power
,,Ernest Faber is ook een oud-coach van PSV. Als je het systeem bekijkt, dan zie je ook overeenkomsten. NEC speelt ook vaak met vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. En met een uitzakkende middenvelder, net zoals Guardado bij PSV."

De Boer benadrukte wel dat het duel met NEC het enige is wat nu voor hem telt. ,,Want als we punten zouden verliezen, dan is dat duel met PSV ook minder van belang", zei hij. De Boer is niet van plan Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj te sparen. Zij zijn bij een volgende kaart geschorst voor het duel met de kampioen uit Eindhoven.

Anwar El Ghazi
De Boer kan weer beschikken over Anwar El Ghazi, die terugkeert van een schorsing. Het is onduidelijk of de aanvaller zijn basisplaats meteen weer terugkrijgt. Hij is in de tweede helft van het seizoen vooralsnog matig op dreef.