Van Bommel duidelijk over topper: ‘Staan gelijk in punten. Maar, Ajax is favoriet’

20 september 2019

BSR Agency

Mark van Bommel won vorig seizoen met 3-0 in eigen huis van Ajax in de topper en aanstaande zondag komen de Amsterdammers weer op bezoek in het Philips Stadion. De nummers 1 en 2 van de Eredivisie staan in punten gelijk, maar dat zegt volgens Van Bommel niet al te veel. Hij wijst een duidelijke favoriet aan.


"Dit PSV en Ajax liggen redelijk dicht bij elkaar. We staan gelijk in punten. Maar, Ajax is favoriet", sprak hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel van zondag dat om 16.45u wordt gespeeld.

Dreiging voorin
Van Bommel hoopt tegen Ajax dat zijn voorhoede met Donyell Malen, Steven Bergwijn, Bruma en Mo Ihattaren weer op dreef is. Toch wil hij zich niet te veel focussen op dat viertal. "We zijn een team, geen elf spelers. Onze spelers voorin zijn wel cowboys, maar ook teamspelers", was de oefenmeester duidelijk.

De trainer van PSV heeft zin in de confrontatie. "Wedstrijden tegen Ajax zijn mooie wedstrijden. Echte toppers. Die speel je graag veel vaker in het seizoen", zei Van Bommel, die uiteraard hoopt op steun van het publiek. "De combinatie tussen de fans en de spelers is uitstekend. Dat voel je heel goed. De sfeer is altijd goed en het is bijna altijd vol."