Van Bommel passeert Zoet en kiest voor Unnerstall tegen Willem II

10 november 2019

BSR Agency

PSV zit al een tijd in een dikke dip en trainer Mark van Bommel hoopt die onder meer op te lossen met het opstellen van een andere keeper. Jeroen Zoet zal tijdens de uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II niet op doel staan. Lars Unnerstall wel


Een heftige keuze van Van Bommel. Jeroen Zoet staat al 6 jaar onder de lat in Eindhoven en is ook 'gewoon' geselecteerd voor het Nederlands elftal. Toch is er eigenlijk heel het seizoen al kritiek op het keeperswerk van Zoet, die maar weinig punten weet te pakken voor PSV.

Ook geen Ruiter 
Van Bommel hoopt dus dat Unnerstall dat wel gaat doen. De Duitse doelman, die deze zomer definitief overkwam van VVV-Venlo (na eerst nog een jaartje op huurbasis daar te hebben gespeeld), krijgt ook de voorkeur boven Robbin Ruiter.

Ook dat is enigszins opvallend, omdat Ruiter eerder dit seizoen al een paar potjes keepte toen Zoet afwezig was. Afgelopen donderdag zat Ruiter ook op de bank als 2e doelman, terwijl Unnerstall de tribune warm hield. In een paar dagen zijn die rollen dus in ieder geval flink omgedraaid!