Van Bommel niet tevreden met EL-campagne PSV: ‘We zijn niet door, had wel gemoeten’

12 december 2019

BSR

PSV had in de zomer nog de doelstelling om het hoofdtoernooi van de Champions League te halen. Toen dat niet lukte, werd de focus verlegd naar het bereiken van de knock-outfase van de Europa League. Ook daarin slaagde PSV niet. Trainer Mark van Bommel kon daarom, na de laatste groepswedstrijd tegen Rosenborg BK (1-1) niet anders dan concluderen dat het Europese seizoen van PSV onvoldoende is geweest.


,,We zijn niet door. En dat had wel gemoeten", aldus de trainer, die baalde van het gelijkspel in het niet meer van belang zijnde duel met de Noren.

'Blij dat iedereen fit is gebleven'
,,We hadden graag gewonnen. We hebben weinig gecreëerd tegen deze stugge tegenstander, net als zij", vond Van Bommel. ,,Op het eind moet je hem denk ik nog winnen of een penalty krijgen, maar ik ben vooral blij dat iedereen fit is gebleven."

Viergever: 'Statisch aan de bal'
,,Je moet deze wedstrijd gewoon winnen. Voor de club en voor het publiek", zei centrale verdediger Nick Viergever na de 1-1. PSV haalde geen hoog niveau tegen de Noren, vooral voor rust niet. ,,De intentie was om snel druk te zetten", blikt Viergever terug ,,We waren statisch aan de bal. Het was een beetje aanmodderen. Er had meer overtuiging in moeten zitten."

Nu tegen Feyenoord
PSV beëindigde de groepsfase met 8 punten en werd in groep D 3e achter LASK Linz en Sporting Portugal. Als de Eindhovenaren nog iets van het seizoen willen maken, is een overwinning bij Feyenoord in de Eredivisie zondag noodzakelijk. ,,We moeten winnen in De Kuip. Dat kan ook. We kunnen dichter bij Ajax of AZ komen, maar zover kijken we niet. We moeten het eerst zelf doen."

Volgens Van Bommel werkt het teleurstellende gelijkspel tegen Rosenborg niet door naar zondag. ,,Die wedstrijd staat hier los van. Je hebt nooit de garantie dat je een goede wedstrijd speelt als je de wedstrijd ervoor ruim wint", aldus de trainer, die met zijn team al sinds eind september in de competitie wacht op een overwinning buiten Eindhoven.