Van Bommel wint van Heitinga: PSV onder 19 bijna kampioen na zege op Ajax

admin • 18:38, 21-04-2018 / Laatste Update: 10:31, 08-01-2024

Met de kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax nog fris in het geheugen, mochten zaterdag de onder-19 ploegen van beide clubs het tegen elkaar opnemen in Amsterdam. En wat bleek: ze namen allebei een prima voorbeeld aan die wedstrijd van vorige week zondag. Zo won PSV (0-2) en kreeg Ajax 2 rode kaarten.

Pittig duel

Ajax onder 19 bood ondanks de 2 rode kaarten goed partij in het duel, waarin PSV slecht omging met de ruimtes en kansen. De ploeg vocht ondanks de tegenslagen hartstochtelijk door, in een duel waarin de spanning in de slotfase menig speler naar de keel greep. De scheidsrechter moest de nodige kaarten trekken. Hij zag in de 1ste helft een actie van Ajacied Brian Brobbey ten onrechte aan voor een 'schwalbe'. Of er van een strafschop sprake was, die niet werd gegeven, viel te betwisten. In de slotfase maakte Amar Catic de 0-2 en was alle onzekerheid weg.

Bijna kampioen

Door de overwinning heeft PSV zich boven Ajax op de ranglijst genesteld, met nog 4 duels te gaan. PSV heeft 26 punten uit 10 duels, Ajax heeft er 24 uit 11 duels en een beter doelsaldo. De mooiste goal viel overigens in de 1ste helft. De openingstreffer van Abouhklal was een van pure schoonheid. De 2de goal was ook apart, maar dan voor een hele andere reden.

Het is rust in Amsterdam! ⏱

PSV O19 leidt met 1-0 dankzij deze goal van Abouhklal. Vlak voor rust kreeg Ajax O19 een rode kaart. pic.twitter.com/widBSAfpAH

— PSV (@PSV) April 21, 2018

Heerlijk! PSV O19 wint in Amsterdam met 2-0 van Ajax O19 en doet hele goede zaken in de strijd om het landskampioenschap.