Den Bosch komt nog goed weg bij Vlaardingse amateurs

Proshots

admin • 20:49, 19-09-2017 / Laatste Update: 13:52, 08-01-2024

FC Den Bosch is door naar de volgende ronde van de KNVB-beker. De Jupiler League-club boekte een onnodig benauwde zege op Zwaluwen: 2-3.

De Vlaardingse amateurs konden de 1e helft nog wel aardig meekomen, maar in de 53ste minuut opende Bart Biemans met het hoofd de score voor de bezoekers. Toen Sven Blummel 10 minuten later nog een penalty wist te benutten (0-2), leek het wel een beetje gedaan. Zeker toen diezelfde Blummel in de 80ste minuut voor de 0-3 zorgde.

Spanning

Niks aan de hand, zou je denken. Maar het thuispubliek kon 4 minuten voor tijd juichen, want het was Ricardo Merrelaar die raak kopte voor Zwaluwen. De Vlaardingers besloten nog voor een slotoffensief te gaan, wat resulteerde in nóg een goal. Door een strafschop in blessuretijd (raak geschoten door Jesper Gudde) werd de eindstand uiteindelijk 2-3.