ADO-aanvoerder Kemper over berichten in media: ‘Dat is complete nonsens’

14 januari 2022

Pro Shots
boy-kemper-aanvoerder-ado-den-haag-crisis-staking

“Er is altijd leven in de brouwerij bij ADO”, begint Boy Kemper met gevoel voor understatement. Als aanvoerder en lid van de spelersraad bij de Haagse club zit hij momenteel midden in de zoveelste ‘crisis’. Sportnieuws.nl belde de verdediger om te vragen hoe het nou eigenlijk allemaal zit.


Door: Jan Koning

“Er gaan uiteraard weer allerlei dingen rond in de media”, begint Boy Kemper. “Dingen waar wij absoluut niet achterstaan. Er zit overal wel een kern van waarheid in, maar het wordt uiteraard weer lekker uit z'n verband getrokken allemaal. Hoe het nu in de media wordt neergezet, daar zijn wij als spelersgroep het absoluut niet mee eens.”

'We zouden geldwolven zijn'
Wat volgens Kemper vooral uit zijn verband getrokken wordt, is dat het voor de spelers van ADO vooral om geld te doen zou zijn. “We zouden geldwolven zijn, het zou alleen om premies gaan. Dat soort dingen. Dat is complete nonsens. Het gaat ons er vooral om dat er aan het begin van het seizoen afspraken zijn gemaakt die nu niet nagekomen worden. Dat is vooral een irritatiepuntje geworden. Er zijn ons dingen beloofd waar de club zich niet aan houdt.”

'Staking? Onzin!'
Wat die dingen zijn, houdt Kemper (voorlopig) liever nog even voor zich. Hij hoopt net als de rest van de spelers dat ze er met de club uitkomen. “Er wordt gezegd dat wij dreigen met stakingen en dat soort dingen. Ook dat is onzin. Wij hebben gezegd dat we een kort statement zouden maken en dat hebben we gedaan. We zijn donderdag even heel kort het trainingsveld opgegaan voor een korte rondo. Daarna zijn we weer terug naar binnen gegaan.”

'We laten niet over ons heenlopen'
Het laatste wat Kemper wil, is dat het hele gebeuren opgeblazen wordt. "Als voetballer wil je gewoon voetballen. Dat is alles. We hebben hiermee aan de club laten weten dat we het er niet mee eens zijn. Dat we ook niet over ons heen laten lopen. Nu gaat de focus weer op de wedstrijd van morgen.”

'Bal ligt bij de club'
Het laatste gesprek dat gevoerd is tussen club en spelersraad dateert van afgelopen dinsdag. “Toen zijn er geen toezeggingen gedaan dat ze de afspraken na zullen komen. Dus het is afwachten wat er nu verder gaat gebeuren. De bal ligt wat dit betreft nu weer in de hoek van de club. Ik hoop dat we na het weekend weer om tafel kunnen en er een oplossing komt."