Bozeník door het dolle heen na winnende goal: ‘Een geweldig moment voor mij’

17 februari 2020

Orange Pictures

Róbert Bozeník werd HE-LE-MAAL gek nadat-ie Feyenoord zondagmiddag in de 88e minuut naar een krankzinnige 4-3 overwinning schoot tegen PEC Zwolle. De 20-jarige Slowaak kwam vrij na een prima pass van Orkun Kökcü en scoorde via een Zwolles been de winnende treffer. "Ik ben zó blij", sprak hij na afloop.


Bozeník viel na de rust in bij Feyenoord als vervanger van de geblesseerde Luis Sinisterra. De spits werkte hard en zag zijn harde werken beloond worden met een treffer. Aanvoerder Steven Berghuis was dan ook blij voor Bozenik.

Vlugge vogel
Bozeník verscheen vrijwel direct na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. Door zijn vreugde sprak hij zichzelf in het Engels bijna voorbij. "Ik doe alles voor 100 procent, ik wacht op mijn kans en als ik die krijg, laat ik de trainer mijn kwaliteiten zien. Hij gaf me nu de opdracht om achter de verdediging te blijven bewegen en dat was de manier om vandaag (zondag, red.) te winnen."

Over zijn winnende goal: "Een gelukkige goal? Misschien wel. De tegenstander raakte 'm nog, maar dat is niet belangrijk. Ik scoorde en we hebben gewonnen. Een geweldig moment voor mij. Toen ik hier kwam, voelde ik me meteen thuis. Iedereen is heel vriendelijk. Ik voel me hier echt thuis en mijn familie en ik zijn heel blij. De trainer feliciteerde me."

Meer goals?
Bozeník speelde eerder al even mee in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (3-0 winst). In zijn 2e wedstrijd scoorde hij dus, maar de Slowaak durft geen voorspelling te doen over het aantal goals dat hij dit seizoen nog gaat maken: "We gaan het zien, ik geloof in hard werken en dan zien we het wel."