Van den Brom babbelt met Utrecht en gaat volgend seizoen weg bij AZ

9 december 2018

ANP Pro Shots

John van den Brom houdt het na dit seizoen voor gezien bij AZ. De trainer draagt dan het stokje over aan Arne Slot, momenteel assistent van Van den Brom. Momenteel is hij de langstzittende trainer in de Eredivisie.


Met AZ behaalde Van den Brom de nodige successen. Zo haalde hij een aantal keren Europees voetbal en overwinterde hij zelfs een keer in de Europa League. Vorige seizoen werd AZ geroemd vanwege het aantrekkelijke spel en het inpassen van jonge talenten.

Slechte sfeer
In het huidige seizoen gaat het minder voortvarend bij AZ. De club kan geen vervolg geven aan het vorige successeizoen. De resultaten hebben ook invloed op de sfeer in het stadion. Het publiek keerde zich de laatste tijd tegen Van den Brom en de rest van de ploeg. 2 seizoenen geleden hing de toekomst van de oefenmeester ook al aan een zijden draad. Toen besloot de club na lang wikken en wegen toch met hem verder te gaan.

FC Utrecht
Over de nabije toekomst lijkt Van den Brom zich weinig zorgen te hoeven maken. Hij heeft al een oriënterend gesprek met FC Utrecht achter de rug. Die club wordt nu getraind door Dick Advocaat wiens contract na dit seizoen afloopt.