Van Bronckhorst: ‘Ander gevoel, maar nog steeds geen punten’

17 oktober 2017

Proshots

Feyenoord kwam tegen Shakhtar al snel op voorsprong en liet goed spel zien, maar toch hielden de Rotterdammers geen punt over aan het Champions League-duel (1-2). Trainer Giovanni van Bronckhorst was dan ook gematigd tevreden.


"Het gevoel is nu wel anders, ja", zei hij voor de camera's van Veronica. "Als je ziet hoe we gespeeld hebben, denk ik dat we als team stappen hebben gemaakt in de Champions League. Helaas leidde dat niet tot punten."

Niveau
Van Bronckhorst vond het vooral jammer dat de gelijkmaker zo vroeg viel. "Maar dat is hun kwaliteit. Het is een goed voetballende ploeg en ik vind dat wij ons goed hebben geweerd, maar dat was niet genoeg. Shakhtar is de laatste 8 jaar steeds door de groepsfase heen gekomen en ik denk dat wij steeds dichter bij dat niveau komen door dit soort wedstrijden te spelen."

Streep?
0 punten uit 3 Champions League-wedstrijden... Moet er nu een streep worden gezet door de Europese aspiraties? "Nou, nooit een streep. Maar het wordt een moeilijk verhaal. We zullen de komende 3 wedstrijden goed bespelen en dan zien we wel waar het schip strandt."