Van Bronkhorst over volgende wedstrijd: 'We moeten anders op het veld staan'

Pim Ras Fotografie

admin • 16:13, 22-01-2019 / Laatste Update: 20:52, 04-01-2024

3-1 verliezen bij PEC tikt aan, maar trainer Giovanni van Bronckhorst denkt dat zijn spelers er gewoon weer zullen staan Fortuna Sittard. ,,Het was een tik om zo te beginnen na de winterstop’’, zegt Van Bronckhorst. ,,We zijn goed met het verlies omgegaan in die zin dat we het goed hebben kunnen analyseren. Morgen moeten we er staan.''

,,Met andere spelers? We moeten vooral anders op het veld staan.’’

Opdoffer

De nederlaag tegen PEC was een opdoffer voor Feyenoord. Met de beste 11 in de basis en een goed trainingskamp achter de rug, dacht iedereen dat de Rotterdammers weer fris aan 2019 zouden beginnen. Maar dat liep anders in Zwolle: ,,Wij hebben een deel van de 1e helft gevoetbald, we hebben de kansen gekregen om op 0-1 te komen’’, zegt Van Bronckhorst. ,,Die kansen hebben we niet verzilverd.''

Tegen jezelf spelen

,,Na rust werd het steeds minder en kwamen we als team uit elkaar te vallen. We stonden niet meer met 1 gedachte op het veld, de linies werden te groot en dan wordt het moeilijk voetballen. Dan speel je tegen jezelf en krijgt de tegenstander teveel kansen’’, vervolgt Gio.

Sneeuw

,,We hebben ons kunnen voorbereiden, maar het was niet optimaal. Het personeel heeft er alles aan gedaan om het veld sneeuwvrij te krijgen. Uiteindelijk hebben we op een kwart veld kunnen trainen. Dat was voldoende.’’