Brug in Deventer krijgt kleuren van PEC en nu is de gemeente boos

30 oktober 2016

De Stentor
Deventer baalt van besmeurde brug en overweegt aangifte

De Wilhelminabrug in Deventer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de kleur van PEC Zwolle gekregen. Het wegdek werd vooral blauw geverfd. Vermoedelijk werd dat gedaan door fans van PEC Zwolle, vanwege de IJsselderby tegen de Deventerse Go Ahead Eagles. De gemeente van Deventer is boos. Zij vinden het 'veel te ver gaan'.


Boze gemeente
"Dit kun je gezien de gevolgen niet meer onder ludiek scharen. Deze actie zadelt de gemeente met flinke schoonmaakkosten op. Dat loopt in de duizenden euro's", zegt Freek Stein, verantwoordelijk voor veiligheidszaken bij de gemeente.

Bedrijf uit Zwolle maakt de brug weer schoon
Grappig detail: de schoonmaakkosten moesten ook nog eens naar een Zwolse rekening worden overgemaakt. De Deventerse brandweer probeerde de brug weer schoon te krijgen, maar kon het klusje niet klaren. Daarom werd een gespecialiseerd bedrijf uit Zwolle ingeschakeld.

Verkeersoverlast
De verfactie zorgde op de Wilhelminabrug voor grote verkeersoverlast. Drie uur lang konden auto's maar over één rijstrook voor beide richtingen de brug over. Verkeersregelaars werden hals-over-kop opgetrommeld om de boel in goede banen te leiden.

Zwolle ook niet blij
De technisch directeur van Zwolle keurt de actie af. "Zoals ik ben opgevoed heb ik geleerd dat afblijft van de spullen van een ander. Dat geldt ook voor deze brug. Als PEC Zwolle distantiëren we ons hiervan, hoe ludiek het misschien ook bedoeld is."