Brutaal Heracles bezorgt Ajax volgende domper bij Real-generale

BSR/Soccrates

admin • 21:22, 09-02-2019 / Laatste Update: 17:11, 08-01-2024

Ajax heeft het goede gevoel van vorig weekend niet vast kunnen houden. Heracles, een ploeg die dit jaar alles had verloren, won met 1-0 van de Amsterdammers.

Ajax, dat een dramatische pot speelde, moet het woensdag opnemen tegen Real Madrid.

Angstgegner

De laatste jaren is Heracles voor Ajax geen tegenstander waar je even overheen loopt. Aan het begin van dit seizoen verspeelden de Amsterdammers al punten in eigen huis tegen de ploeg van Wormuth en ook vandaag waren er problemen voor de nummer 2 van Nederland.

Fel Heracles

Heracles begon fel, brutaal en aanvallend tegen een Ajax. De thuisploeg kreeg daardoor al na een paar minuten een penalty. Frenkie de Jong kon de bal nergens kwijt, waarna hij besloot om de bal terug te spelen. Dat mislukte: De Jong gaf de bal per ongeluk mee aan Bradley Kuwas, waardoor Daley Blind de snelle aanvaller moest neerhalen. Het werd geen goal, Kuwas raakte de paal, maar de toon was gezet.

Openingsgoal

Heracles rook bloed en kwam uiteindelijk op voorsprong. Jesper Drost zette goed druk op Onana, die dat helemaal niet aan zag komen. Hij leverde de bal in bij Osman, die niet meer kon missen: 1-0. Ook na de openingsgoal bleef het spelbeeld hetzelfde: Heracles speelde met veel energie en dwong Ajax tot veel balverlies.

Klopjacht op gelijkmaker

Die Atletico-tactiek uit de 1e helft kon Heracles in de 2e helft niet meer volhouden, waardoor de Twentenaren steeds meer initiatief aan Ajax gaven. Het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af in de 30 meter die voor het doel van goalie Blaswich lagen. Het zorgde voor een paar grote mogelijkheden op de 1-1. Uitgespeelde kansen kwamen er niet, maar Labyad had na 70 minuten de grootste mogelijkheid om te scoren. De invaller schoot slordig over.

Het was het laatste wapenfeit van de Amsterdammers, die morgen zomaar 8 punten van de PSV verwijderd kunnen zijn.