Buitenlandse pers reageert erg onthutst op nieuws over dood Cruijff

24 maart 2016

Johan Cruijff is donderdag 24 maart op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Het nieuws gaat heel snel de wereld over. Vanuit alle landen komen er nieuwsberichten binnen die Cruijff roemen als een van de grootste, zo niet de grootste voetballer aller tijden.

Engeland
Het nieuws ging net zo snel in Engeland rond als in Nederland. Binnen een mum van tijd stonden de sites van de Engelse kranten vol met berichten over het nieuws. De Engelse krant The Sun kopte als eerste op haar site: BREAKING: Johan Cruyff dies aged 68 after losing battle with lung cancer. Ook de Daily Star, The Guardian, The Daily Mail en The Thelegraph waren er snel bij. In Engeland wordt Cruijff met veel eer omschreven. De vader van het moderne voetbal, een absolute legende en de persoon achter het prachtige positiespel.

guardian

Spanje
In Spanje had het nieuws ook binnen no time verspreid. Marca, de krant die vooral is gericht op Catalonië zegt dat het een zonde voor Spanje, Nederland en de rest van de wereld is dat een persoon als Cruijff niet meer in leven is. Een deel van de site werd uit respect zwart gemaakt. Het Spaanse El Pais beweert dat Cruijff minimaal net zo goed was Di Stefano, Pelé en Maradona.

marca

Frankrijk
'Mort d'une légende', staat er op de voorpagina van de Franse krant l'Equipe. De beroemdste Franse krant noemt Cruijff 'l'inventeur du football moderne'. Letterlijk vertaalt: de uitvinder van het moderne voetbal.

lequipe

Italië
De Gazetta dello sport opent de site met: Il calcio piange uno dei più grandi di sempre (het voetbal rouwt om een van de grootste aller tijden). De Italiaanse sportkrant roemt vooral de verrichtingen die Cruijff buiten het veld deed.

gazetta