Burgemeester bestempelt Achilles – Dordrecht als ‘risicowedstrijd’

21 april 2017

Pro Shots

Het cruciale degradatieduel van FC Dordrecht met Achilles ‘29 vrijdagavond in Groesbeek is voor de burgemeester aanleiding om grote veiligheidsmaatregelen te nemen. Hij houdt rekening met ongeregeldheden door de ‘emoties, spanningen en belangen’ rond de confrontatie.

De burgemeester van de gemeente Berg en Dal heeft het duel bestempeld tot risicowedstrijd. Hierdoor is er extra politie aanwezig en vindt er constant overleg plaats met de politie in Dordrecht. Ook wordt er een speciaal uitvak geplaatst in het stadion om bezoekende supporters te scheiden van fans van Achilles ’29.

,,Midden in het seizoen zou dit een normale wedstrijd zijn geweest, maar de spanning en belangen rond deze wedstrijd nopen tot deze maatregelen’’, zegt woordvoerder Erik van Gelderen namens de Gelderse burgemeester. ,,Er staat veel op het spel. De kans op teleurstellingen is groot bij één van beide partijen, ook al zijn er nu nog geen verontrustende signalen.’’

Verplicht met de bus
Voor supporters van FC Dordrecht heeft het besluit van burgemeester Slinkman nare gevolgen. Zo zijn alle bezoekende aanhangers verplicht om met de bus naar de Gelderse plaats te reizen.

Het gat tussen Achilles en Dordrecht is nog maar drie punten, al hebben de Groesbekers een veel slechter doelsaldo. Na vrijdagavond zijn er nog twee wedstrijden te spelen. De nummer 20 degradeert  aan het einde van het seizoen naar de Tweede Divisie.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht