Burgemeester Rotterdam: ‘Bekerfinale Feyenoord-Ajax kan met fans van beide clubs’

17 februari 2020

Mocht er een bekerfinale komen tussen Feyenoord en Ajax, dan kan die pot 'gewoon' gespeeld worden met supporters van beide clubs. Dat zei Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, maandag tegen RTV Rijnmond.


Er mogen al jaren bij wedstrijden tussen de aartsrivalen geen uitsupporters aanwezig zijn. Maar nu Ajax (tegen FC Utrecht) en Feyenoord (tegen NAC Breda) in de halve finale van de beker staan, zou het zomaar kunnen dat de Klassieker de finale wordt.

Geen verbod op bekerwedstrijden
En aangezien de bekerfinale traditiegetrouw in de Kuip wordt gespeeld, zou dat dus problemen op kunnen leveren. Maar niet als het aan Aboutaleb ligt. Hij denkt dat het weer mogelijk is om beide kampen in een stadion te zetten.

"Het verbod op het toelaten van uitsupporters geldt alleen voor de competitie en niet voor de beker. Het gevolg daarvan is dat als er verder geen gekke dingen gebeuren en beide teams komen in de finale, dan zijn Ajax-supporters welkom in De Kuip voor de beker", aldus Aboutaleb.

Niet over 2 wedstrijden 
In 2010 troffen Ajax en Feyenoord elkaar voor het laatst in de bekerfinale. De KNVB besloot toen om er vanwege de dreiging van supportersrellen 2 wedstrijden van te maken. Ajax won voor eigen publiek met 2-0 en de return in Rotterdam met 4-1.

Heinrich Welling, competitieplanner bij de KNVB die ook altijd de loting voor het bekertoernooi leidt, zei laatst nog dat de bond niet weer een finale over 2 duels wil.