Cambuur en Almere City spelen gelijk in 1e play-offduel

BSR

Trevor Wagener • 00:39, 11-05-2019 / Laatste Update: 10:05, 12-12-2023

Na het 1e wedstrijd van het 2-luik tussen SC Cambuur en Almere City om de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie kan het nog alle kanten op: in Leeuwarden werd het heenduel 2-2.

Het waren de bezoekers die het beste resultaat boekten en daarbij ook het beste in de wedstrijd zaten. Na iets meer dan een kwartiertje zette Anwar Bensabouh zijn ploeg verdiend op 0 - 1. Vervolgens zocht Cambuur naar ritme om beter in de wedstrijd te komen en vond dat ook.

De beloning volgde 5 minuten voor rust toen Emmanuel Mbende voor de gelijkmaker tekende. In de 2e volgde hetzelfde spelbeeld als in de 1e: beide ploegen gingen voor de zege, maar toch was het Almere dat onder leiding van Ole Tobiasen het beste van het spel liet zien en de betere kansen had.

Gelijkspel

Dit resulteerde in een nieuwe voorsprong. Stijn Meijer, de 19-jarige aanvaller die ook voor AZ, FC Twente en het Spaanse Lugo speelde, maakte iets na een uur spelen de 1-2. Lang hield Almere de voorsprong niet vast. Oud-Schalke-speler en Let Andrejs Ciganiks maakte kort daarna gelijk. Diezelfde Ciganiks kreeg vervolgens een goede kans op 3-2, maar zag zijn inzet van de lijn gekeerd worden door City-verdediger Damon Mirani.

Zo valt er in de return nog voor alles te spelen. De 2e wedstrijd is aanstaande dinsdag in Almere. Daar wordt om 20:45 afgetrapt.