Cambuur Leeuwarden pakt koppositie in de KKD na gelijkspel van beide concurrenten

BSR Agency

admin • 00:13, 19-10-2019 / Laatste Update: 10:24, 05-01-2024

Cambuur, dat met 5-1 won van TOP Oss, is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Issa Kallon was met 4 goals de groter man bij de Leeuwarders. NAC, tot vanavond de lijstaanvoerder, liet bij FC Eindhoven 2 punten liggen: 2-2.

Issa Kallon bracht Cambuur al na 10 minuten op voorsprong. In de blessuretijd van de 1ste helft sloeg Robert Mühren toe. Na de rust begon de Kallon-show. De aanvaller, die in de voorgaande 68 wedstrijden slechts 2 keer scoorde, maakte een onvervalste hattrick door te scoren in de 49ste, 73ste en 79ste minuut.

NAC en Graafschap laten punten liggen

Het leek erop dat NAC vanavond bij FC Eindhoven de 2de nederlaag van het seizoen zou oplopen. Maar de ploeg van Ruud Brood speelde met 2-2 gelijk op bezoek bij FC Eindhoven. Ook De Graafschap, de nummer 3 van de competitie speelde gelijk.

Op bezoek bij Jong FC Utrecht kwam de ploeg van Mike Snoei in de laatste minuten van de wedstrijd nog van een 2-1 achterstand terug tot 2-2, dankzij een doelpunt van Branco van den Boomen.

Maandag speelt NAC thuis tegen concurrent De Graafschap.

Overige uitslagen

Natuurlijk werden er nog veel meer wedstrijden gespeeld. Hier vind je de uitslagen van de overige wedstrijden.

NEC 1-0 Jong PSV

MVV 0-0 Excelsior

Telstar 1-0 Almere City

Go Ahead Eagles 3-0 FC Volendam

FC Dordrecht 1-2 Helmond Sport

Jong AZ 3-2 Jong Ajax

FC Den Bosch 0-0 Roda JC